محل تبلیغات شما

کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی» نوشته جان پرکینز از کارمندان ارشد سابق آژانس امنیت ملی آمریکا» است که در سال ۲۰۰۴ منتشر و در سال ۱۳۸۵ توسط نشر اختران و با ترجمه روان و مسلط مهرداد شهابی و محمود نبوی  به فارسی برگردانده شده است. این کتاب شرح حال جنایت هایی است که در قالب وام بانک جهانی» و صندوق بین المللی پول» برای به تسلیم کشاندن کشورهای مستقل صورت گرفته و البته هر گاه کشوری مانند پاناما در دوران ریاست عمر توریخوس» به دام جانیان اقتصادی نیفتاده سر و کارش با سیا و جوخه های ترور آن بوده است. به عبارت دیگر این کتاب شرح حالی بر فعالیتهای بازوی اقتصادی سازمان تروریستی سیا از زبان یکی از دست اندرکاران ارشد آن است که سرانجام در زیر فشار عذاب وجدان خویش دست به قلم برده تا ماهیت پلید تروریسم اقتصادی را که با ظاهری تمیز و اتوکشیده به نام کمک به برنامه های توسعه ارائه می شوند رسوا کند.

پرکینز با شرحی بر ناکامی های سالهای کودکی و نوجوانی خویش، عقده های ناشی از آنها را از مهم ترین عوامل موفقیت در آزمون استخدام  آژانس امنیت ملی آمریکا و دستیابی به یک شغل پردرآمد در آنجا می داند:

پیش از همه فکر می کردم که تمام این نکات منفی استخدام مرا در آژانس امنیت ملی منتفی می سازد.

چندین سال بعد، پی بردم که تمام این نکات منفی از دیدگاه آژانس امنیت ملّی، درواقع خیلی مثبت بوده است

در واقع این ویژگیها برای پذیرش مسئولیت کثیفی که در انتظار وی و همقطارانش بود لازم و ضروری بودند.

.سپس ادامه داد که مأموریت او این است که از من یک جنایتکار اقتصادي بسازد.»

نویسنده در ادامه به پروژه های متعددی که خود در آنها دخیل بوده است می پردازد – از اندونزی، ایران و عربستان سعودی در آسیا تا پاناما، اکوادور و کلمبیا در قاره آمریکا - و از نقش سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده، حاکمان وابسته، و معدود خانواده های ثروتمند در غارت و چپاول سرمایه های ملت ها پرده بر می دارد. پروژه هایی که با دریافت وام از بانکهای آمریکائی، بانک جهانی»، و صندوق بین المللی پول» و در ظاهر برای کمک به توسعه این کشورها تعریف می شدند اما دریغ که به رغم بازپرداخت اصل و گاه چند برابر اصل، به شكلى ابدى، وام گيرنده را همواره "وامدار" و مديون بانكهاى مورد اشاره، يا در واقع، مدیون ايالات متحده، مى كرد. همراهى و همسوئى كشورهاى ضعيف با ايالات متحده، چه در تهاجمهاى نظامى و چه در راى گيرى هاى سازمان ملل، تا حد زيادى برخاسته از اسارت در اين "تله وام" بود.

 

این پروژه ها با نیت فراهم کردن سود فراوان براي پیمانکاران آمریکایی طرح و اجرا می شد. و علاوه بر این، تعداد انگشت شماري از خانواده هاي ثروتمند و صاحب نفوذ کشورهاي دریافت کننده را خوشبخت می ساخت، ضمن آنکه از وابستگی درازمدت مالی این کشورها اطمینان حاصل می شد و در نتیجه وفاداري ی چندین کشور در سر تا سر جهان را به آمریکا تضمین می کرد. .بار سنگین بدهی که بر دوش کشورها می گذاشتند، فقیرترین مردم آن کشور را ده ها سال از بهداشت، آموزش و پرورش و سایر خدمات اجتماعی محروم می کرد.»

 پرکینز  با تمجید از خائیمه رولدوس و عمر توریخوس، سران اکوادور و پاناما که حاضر به خیانت به کشورهایشان نشدند، کشته شدن آنها در سوانح هوایی را کار سازمان سیا می داند:

ما – مزدوران جنایتکار در عرصۀ امور مالی در جلب همکاري رولدوس و توریخوس موفق نشده بودیم. و به این ترتیب مزدوران جانی سازمان سیا» (CIA) که از نزدیک ما را دنبال می کردند وارد گود شدند.»

در ۱۵ سال پس ازانتشار این کتاب، سرمایه داری فاجعه محور» با استفاده از فرصت جهان تک قطبی درنده خویی خویش را در ابعادی گسترده نشان داده است. نظامی و جنگهای نیابتی، استفاده از سلاح دلار و تحریم در اقصی نقاط جهان، صادرات صدها میلیارد دلار اسلحه و رونق صنعت آدم کشی و در کنار آن واردات فقر و بی خانمانی به آمریکا، چهره کریه این نظام را آشکار و عبور از آن را گریپذیر ساخته است. بیخود نیست که از سال ۲۰۰۷ همه روسای جمهور منتخب آمریکا شعار تغییر – ولو به قصد عوام فریبی - سر داده اند و از سال ۲۰۱۶ نیز انتخابات آمریکا به طور روزافزون در زیر سایه شعارهای سوسیالیستی قرار گرفته است.

امروز  جهان تک قطبی در سراشیبی سقوط و طلیعه جهان چند قطبی پدیدار شده است. هر چند که ایران عزیز ما نیز در برابر حملات  تروریسم اقتصادی مقاومت سرسختانه ای از خود نشان داده، اما فشار فزاینده فساد و نابرابری روزافزون داخلی و بی توجهی حاکمیت  به مطالبات طبقات متوسط و ضعیف، بخش قابل توجهی از هموطنان را مستعد باور به تبلیغات رسانه ای غرب ساخته و نظام فعلی جهان را در انظار آنان تطهیر کرده است. لذا معرفی کتابهایی از این دست به نسل جوان کشورمان می تواند نقش مهمی در گسترش آگاهی جمعی داشته و تصویر روشنی از امپریالیسم آمریکا – و نه صرفا دوران ترامپ – ارائه دهد.

۷۰ تریلیون دلار بدهی اقتصاد آمریکا  - بخش اول: سلطه دلاری زمینه ساز کسری مزمن

۲۴۴ تریلیون دلار بدهی اقتصاد جهانی وقتی همه بدهکارند! طلبکار کیست؟

به بهانه ناآرامی های اخیر اکوادور

سال ,های ,آمریکا ,جهان ,– ,وام ,و در ,است که ,بوده است ,که در ,که از

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها